Tunderea în monahism a Fratelui Adrian Nedescu

Publicat
21 Aug 2017

Marți, 8 august 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea „Sf. Trei Ierarhi” din Iași, în cadrul căreia a fost săvârșită și rânduiala tunderii în monahism a Fratelui Adrian Nedescu, viețuitor al acestei mănăstiri. Din soborul de slujitori au făcut parte: Arhim. Nichifor Horia, stareț al Mănăstirii și exarh administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor, părintele iconom-stavrofor Pompiliu Gavra, profesor de Istorie Bisericească Universală la Seminarul Teologic din Arad, fost diriginte al Fr. Adrian, cât și foștii colegi de facultate: pr. Cătălin Heler, pr. Gabriel Streulea, pr. Ștefan Dimitriu.

În urma tunderii în monahism săvârșite de IPS Teofan, noul monah a primit numele de Elisei, după numele Sf. Proroc Elisei, ucenicul Sf. Proroc Ilie Tesviteanul, prăznuit la data de 14 iunie, avându-l ca naș de călugărie pe Părintele Stareț Nichifor Horia.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sf. Liturghii, IPS Teofan a subliniat importanța pocăinței, pe care creștinul trebuie să o cultive în fiecare zi, dar și necesitatea Sf. Liturghii, care dă putere omului de a  se uni cu Dumnezeu. De asemenea, Părintele Mitropolit a explicat cum trebuie să înțelegem corect viețuirea prorocilor din Vechiul Testament, făcând referire la Sf. Proroc Elisei, care a cunoscut voia lui Dumnezeu și a căutat să-și rânduiească viața după porunca divină. La finalul cuvântului, IPS Teofan l-a îndemnat pe Părintele Elisei să poarte cu vrednicie acest nume și să se arate împlinitor al voii lui Dumnezeu.

Citește alte articole despre: calugarie, tunderea in monahism, monah, pocainta, monahism