Starețul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași a fost hirotesit protosinghel

Publicat
2 Mai 2021

În Sâmbăta Mare, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, l-a hirotesit întru protosinghel pe părintele Elisei Nedescu, starețul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi”.

În Sâmbăta Mare, Părintele Episcop Nichifor Botoșăneanul a săvârșit Liturghia Sfântului Ierarh Vasile cel Mare la mănăstirea unde a fost, timp de 20 de ani, egumen și apoi stareț. La finalul slujbei, Preasfinția Sa l-a hirotesit protosinghel pe părintele stareț Elisei Nedescu. Cu acest prilej, părintele Elisei a primit din partea ierarhului bedernița, crucea pectorală și distincția de vrednicie.

Cine este protos. Elisei Nedescu?

Părintele Elisei Nedescu s-a născut pe 16 februarie 1989, la Arad. A absolvit Seminarul Teologic Ortodox din municipiu și apoi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad. După finalizarea unui masterat în Teologie Practică, este admis în 2018 la doctorat în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, la disciplina „Istoria Bisericii Ortodoxe Române”. A intrat în monahism în ianuarie 2016 la Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” Iași. A fost tuns la data de 8 august 2017 de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, avându-l ca naș pe  Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, pe atunci stareț al Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi”. A fost hirotonit diacon în februarie 2018 și hirotonit ieromonah pe 30 ianuarie 2019, cu prilejul hramului așezământului monahal. În vederea pregătirii pentru tunderea în monahism, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și la recomandarea Preasfințitului Părinte Episcop Nichifor Botoșăneanul, părintele a fost trimis timp de patru luni la Mănăstirea Simonos Petras din Sfântul Munte Athos. Protosinghelul Elisei Nedescu a fost hirotesit și instalat în demnitatea de stareț al Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” în data de 20 aprilie 2021, iar marțea aceasta, pe 27 aprilie, starețul așezământului a fost hirotesit duhovnic.

Articol preluat de pe doxologia.ro

 

Citește alte articole despre: Protos. Elisei Nedescu, staret